Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

AYAKKABI NUMARASI 37,5

GÜNDEM 12.06.2022 - 16:20, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

AYAKKABI NUMARASI 37,5

Üniversitenin klasiği “adrese teslim kadro” iddiası bitmiyor.
Üniversitenin klasiği “adrese teslim kadro” iddiası bitmiyor. Bitmeyen Kişiye Özel Öğretim Üyesi ilanı açılması artık yeter denecek noktaya geldi. Tıp Fakültesinde kapanan bölümlere çözüm bulmak yerine bu tarz kadrolar açılması bu ne ya dedirtti. Ulusal medya kişiye özel açılan kadroları sık sık yayınlar oldu, hatta bu durum sosyal medya da akademisyenleri dahi isyan ettirdi. Bir akademisyen “Önce Anabilim Dalına baktım, sonra ilan şartına baktım. Bir gariplik var sanki” şeklinde paylaşım yapmış. Balıkesir Üniversitesi 10.06.2022 tarihinde öğretim görevlisi alımı ilanı verdi. Bir çok alanda kadro açıldı ve başvurular bekleniyor. Ama Fen- Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı’nda doktor öğretim üyesi için açılan ilana öyle bir özellik yazılmış ki tam 12den vurmuşlar.  Öğretim görevlisi alımı için yapılan açıklama kısmına "Tarımda kooperatifleşme, Balıkesir’de zirai ve ticari hayat üzerine çalışmalar yapan" şartı yazılmış.  Aranan şartların “adrese teslim” hazırlandığı öne sürüldü ve konuşuldu. Tarih bölümüne hoca almak istiyorsunuz ama tarım şartı koyuyorsunuz. Rektöre sormak lazım nasıl oluyor bu iş. Bu taktiği biz bir yerlerden hatırlıyoruz. Acaba kimler uyguluyordu? Rektör hoca ne diyorsun bu işe. Yarın rektörlük sona erdiğinde ve akademisyenlerin arasın döndüğünde sence bu tarz atamalar ile ilgili soru sorulduğunda nasıl cevap vereceksin. Aslında Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geçen yıl 9 Mart’ta “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayınlamıştı. Yönetmelikte, “İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez” demişti ama maalesef bunu pek dinleyen yok gibi. Bu nedenle de sürekli gündeme gelmeye devam ediyor. Biz zaman zaman üniversite ilgili yanlış veya eksik olan şeyleri yazıyor, yazdığımız için de misafirlemiz ve soru soranımız eksik olmuyor. Geçen sayımızda Sındırgı Meslek Yüksek Okulu müdürünün kadroya alınması için yapılan eylemi yazmıştık. Ne oldu dersiniz; rektör her şeye rağmen müdürün hanımını işe aldı. Müdahele edebilirmiydi EVET edebilirdi. Dedim ya biz bu taktikleri bir yerden hatırlıyoruz. Gün gelir bu işe onay verenlere, komisyonlarda görev yapanlara soru soran bir vatan evladı çıkar. Devlette kayıtlar hiçbir zaman silinmez. Malumunuz FETÖ davalarında binlerce kişi bir anda işten çıkarıldı. Hem de bir daha devlette çalışmayacak şekilde. İçlerinde kimler vardı kimler.
Üniversitenin klasiği “adrese teslim kadro” iddiası bitmiyor.

Üniversitenin klasiği “adrese teslim kadro” iddiası bitmiyor. Bitmeyen Kişiye Özel Öğretim Üyesi ilanı açılması artık yeter denecek noktaya geldi. Tıp Fakültesinde kapanan bölümlere çözüm bulmak yerine bu tarz kadrolar açılması bu ne ya dedirtti. Ulusal medya kişiye özel açılan kadroları sık sık yayınlar oldu, hatta bu durum sosyal medya da akademisyenleri dahi isyan ettirdi. Bir akademisyen “Önce Anabilim Dalına baktım, sonra ilan şartına baktım. Bir gariplik var sanki” şeklinde paylaşım yapmış.

Balıkesir Üniversitesi 10.06.2022 tarihinde öğretim görevlisi alımı ilanı verdi. Bir çok alanda kadro açıldı ve başvurular bekleniyor. Ama Fen- Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı’nda doktor öğretim üyesi için açılan ilana öyle bir özellik yazılmış ki tam 12den vurmuşlar.  Öğretim görevlisi alımı için yapılan açıklama kısmına "Tarımda kooperatifleşme, Balıkesir’de zirai ve ticari hayat üzerine çalışmalar yapan" şartı yazılmış.  Aranan şartların “adrese teslim” hazırlandığı öne sürüldü ve konuşuldu. Tarih bölümüne hoca almak istiyorsunuz ama tarım şartı koyuyorsunuz.

Rektöre sormak lazım nasıl oluyor bu iş. Bu taktiği biz bir yerlerden hatırlıyoruz. Acaba kimler uyguluyordu? Rektör hoca ne diyorsun bu işe. Yarın rektörlük sona erdiğinde ve akademisyenlerin arasın döndüğünde sence bu tarz atamalar ile ilgili soru sorulduğunda nasıl cevap vereceksin.

Aslında Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geçen yıl 9 Mart’ta “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayınlamıştı. Yönetmelikte, “İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez” demişti ama maalesef bunu pek dinleyen yok gibi. Bu nedenle de sürekli gündeme gelmeye devam ediyor.

Biz zaman zaman üniversite ilgili yanlış veya eksik olan şeyleri yazıyor, yazdığımız için de misafirlemiz ve soru soranımız eksik olmuyor. Geçen sayımızda Sındırgı Meslek Yüksek Okulu müdürünün kadroya alınması için yapılan eylemi yazmıştık. Ne oldu dersiniz; rektör her şeye rağmen müdürün hanımını işe aldı. Müdahele edebilirmiydi EVET edebilirdi. Dedim ya biz bu taktikleri bir yerden hatırlıyoruz. Gün gelir bu işe onay verenlere, komisyonlarda görev yapanlara soru soran bir vatan evladı çıkar. Devlette kayıtlar hiçbir zaman silinmez. Malumunuz FETÖ davalarında binlerce kişi bir anda işten çıkarıldı. Hem de bir daha devlette çalışmayacak şekilde. İçlerinde kimler vardı kimler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.