EĞİTİM-İŞ SENDİKASINDAN AÇIKLAMA!

Eğitim-İş Sendikasının yaptığı açıklama da, “Öğretmenlik Meslek Kanunu sözde Meslek Kanunudur. Öğretmenlik Mesleğine hakaret derecesinde, itibarsızlaştırmaya yönelik çıkmıştır.

Bu kanun hukuksuzdur, ilgili yasalarla çelişkiye düşmekte olup öğretmenin uzmanlığı diplomasıdır, eşit işe, eşit ücret ilkesi tarih olacaktır. Hukuksuzdur. Hukukun öğretmenlere verdiği temel haklar geri alınamaz.

Öğretmenlik ve Baş Öğretmenlik gibi ayrımlar mesleğe zarar vermektedir. Baş Öğretmenlik Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e aittir. Biz Öğretmenler, Baş Öğretmenlik unvanını paylaşmak için değil Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak istemekteyiz. Bu kanun unvana zarar vermektedir.”denildi.

 

Meslek Kanunu Hadsizdir!

 

Eğitim-İş Sendikasının açıklamasının devamı’nda, “Eğitimci bile değil iken, Milli Eğitim Bakanı olmayı kabul etmiş ve en yakın kadrolarına tahsili ilgisiz insanları atamış bir zaat’ın, öğretmeni yeterliliğe dair ahkam kesmesi kabul edilemez. Kanunun Dayatmış olduğu sınavların yeterliliğe dair belirtilmiş olması, öğretmenlere üstten bakıldığını göstermektedir.

 

Sendika’nın Tarihi Önderi Fakir Baykurt’un Burdur Yeşilova köyünde Rölyef’in önünde Genel Başkanlarının, MHK üyelerinin ve çevre illerdeki temsilcilerin katılımını gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklamasıyla mücadeleye hız vereceklerini, 2 Eylül İzmir, 3 Eylül İstanbul, 5 Eylül Samsun, 7 Eylül Diyarbakır ve 9 Eylül de Anıtkabir’e yürüyeceklerini saygı ziyaretinde bulunacaklarını yine 9 Eylül de Milli Eğitim Bakanlığına gideceklerini belirtti.

 

Avukatlar, Doktorlar, Sanatçılar Sıra Öğretmenlere Geldi!

 

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural yapmış olduğu açıklama da, “Düşünün ki bu ülkede cahil insanın ferasetine güvenen insanlar var, buradan baktığımız da evet istenmiyoruz, yarın gidin diyebilirler ama biz burada kalacağız ve mücadeleye devam edeceğiz.

Bu olay başka bir ülkede yaşansa, yüz de biri intihar ederdi. Bunun binde biri başka ülkede yaşansa, bu insanlar yargılanırdı. Bunun milyon da biri başka ülkede yaşansa, bu insanlar onurlarıyla istifa ederlerdi ama ülkemizde bu mümkün değil, mücadele edeceğiz daha iyi yarınlara ulaşana kadar.” dedi.

 

İktidar Öğretmenlerimize Saygı Duymaz Oldu!

 

(CHP) Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı yapmış olduğu açıklamasın da, “İktidarımız, bu ülkenin geleceği için emek veren, çocuklarımızın geleceğinin temelini atan öğretmenlerimize saygı duymaz oldu. Biz biliyoruz ki bunu çözecek kadrolar göreve hazır ve bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın vekillerimiz mecliste, bizler meydanlarda sokaklarda sizlerle beraber bu mücadelenizin destekçisi olacağız, ne olursa olsun bu hakkı hukuku koruyucusu olacağız. Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyen ve bu devrimlerin savunucusu olan sizlerle hep birlikte mücadelemizi başarıyla taçlandıracağız. Hepinize mücadelenizde başarılar diliyorum.” dedi.