Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Aman Vali Bey Duymasın!

EĞİTİM 07.07.2022 - 18:50, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

Aman Vali Bey Duymasın!

Soruşturma raporunda belirtilen “Kademe İlerlemesi Cezası, Görev Yeri Değiştirme” cezasını uygulamaya koymayan Okul Müdürü Var! Soruşturma raporunu Sayın Valimiz Hasan ŞILDAK beyin isteyeceği hiç mi aklınıza gelmedi. Raporu incelediğinde ne yapacaksınız! İddialar vahim boyutta…
Kepsut İsaalan İlkokulu müdürü Sadullah İŞLER hakkında okulda görev yapan öğretmenlerin şikayeti üzerine soruşturma açılmış. Soruşturma için muhakkik görevlendirilmiş. Muhakkik gerekli incelemelerden sonra soruşturmayı tamamlamış ve ayrıntılı soruşturma raporunu Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sunmuş.  Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal DURMUŞ raporu almış ve okul müdürü hakkında savunmasını alıp KINAMA cezası vermiş. İlçe Milli Eğitim Müdürü okul müdürünün diğer cezalarını affetmiş! Unutmuş! Uygulamaya gerek görmemiş, artık adına ne derseniz. Kendisinin yetkisi geniş! Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü değil !  Kepsut valisi sanki!!! İddiası var. Bu arada Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal DURMUŞ’un ayrıntılı raporu Valilik ve İl Milli Eğitime göndermediği ile ilgili iddialar var. Neden göndermedi, müdüre neden sadece kınama cezası verdi onu ilgili kurumlar inceleyecektir. Rapora gelecek olursak, hazırlanmış olan soruşturma  raporunda müdürün haksız uygulamaları ile ilgili bir çok ceza önerisi var. Öneride; Kademe İlerlemesi cezası verilmesi,  İl içinde yönetici olarak yer değiştirme cezası verilmesi gibi bir çok teklif var… Kademe İlerlemesi cezasını vermeye ya da vermemeye yetkili olan makam Valilik makamıdır. Ya orası Kepsut Valiliğimi. Sende kendini vali mi sandın. Sen ne cüretle Balıkesir valiliğinin yetki alanına giriyorsun.    657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 126. maddesinde konu ayrıntılı bir şekilde belirtilmiş. Buyurun size ilgili kanun maddesi; Madde 126 – (Değişik birinci fıkra: 29/11/1984 – KHK-243/27 md.) Uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri tarafından; Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, memurun bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra,  atamaya yetkili amirler il disiplin kurullarının kararlarına dayanan hallerde Valiler tarafından verilir. Okul müdürünün görev yeri il içinde yönetici olarak yer değiştirmeye yetkili olan makam valilik makamı. Okul müdürünün ne görev yeri değişmiş ne de kademe ilerlemesi cezası almış. bB arada Vali bey’in tüm bu olup bitenlerden haberinin olmadığı söyleniyor. Çünkü vali beyden gizli saklanarak yürüyorlarmış bu işleri. Neden gizli yapılıyor derseniz, vali beyin kanunlar konusunda çok sert ve uygulayıcı bir kimliğinin olduğu belirtiliyor. Kanun nezdinde hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyor ve uyguluyormuş.
Soruşturma raporunda belirtilen “Kademe İlerlemesi Cezası, Görev Yeri Değiştirme” cezasını uygulamaya koymayan Okul Müdürü Var! Soruşturma raporunu Sayın Valimiz Hasan ŞILDAK beyin isteyeceği hiç mi aklınıza gelmedi. Raporu incelediğinde ne yapacaksınız! İddialar vahim boyutta…

Kepsut İsaalan İlkokulu müdürü Sadullah İŞLER hakkında okulda görev yapan öğretmenlerin şikayeti üzerine soruşturma açılmış. Soruşturma için muhakkik görevlendirilmiş. Muhakkik gerekli incelemelerden sonra soruşturmayı tamamlamış ve ayrıntılı soruşturma raporunu Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sunmuş.  Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal DURMUŞ raporu almış ve okul müdürü hakkında savunmasını alıp KINAMA cezası vermiş. İlçe Milli Eğitim Müdürü okul müdürünün diğer cezalarını affetmiş! Unutmuş! Uygulamaya gerek görmemiş, artık adına ne derseniz. Kendisinin yetkisi geniş! Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü değil !  Kepsut valisi sanki!!! İddiası var. Bu arada Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal DURMUŞ’un ayrıntılı raporu Valilik ve İl Milli Eğitime göndermediği ile ilgili iddialar var. Neden göndermedi, müdüre neden sadece kınama cezası verdi onu ilgili kurumlar inceleyecektir.

Rapora gelecek olursak, hazırlanmış olan soruşturma  raporunda müdürün haksız uygulamaları ile ilgili bir çok ceza önerisi var. Öneride; Kademe İlerlemesi cezası verilmesi,  İl içinde yönetici olarak yer değiştirme cezası verilmesi gibi bir çok teklif var…

Kademe İlerlemesi cezasını vermeye ya da vermemeye yetkili olan makam Valilik makamıdır. Ya orası Kepsut Valiliğimi. Sende kendini vali mi sandın. Sen ne cüretle Balıkesir valiliğinin yetki alanına giriyorsun.   

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 126. maddesinde konu ayrıntılı bir şekilde belirtilmiş. Buyurun size ilgili kanun maddesi;

Madde 126 – (Değişik birinci fıkra: 29/11/1984 – KHK-243/27 md.) Uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri tarafından; Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, memurun bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra,  atamaya yetkili amirler il disiplin kurullarının kararlarına dayanan hallerde Valiler tarafından verilir.

Okul müdürünün görev yeri il içinde yönetici olarak yer değiştirmeye yetkili olan makam valilik makamı. Okul müdürünün ne görev yeri değişmiş ne de kademe ilerlemesi cezası almış. bB arada Vali bey’in tüm bu olup bitenlerden haberinin olmadığı söyleniyor. Çünkü vali beyden gizli saklanarak yürüyorlarmış bu işleri. Neden gizli yapılıyor derseniz, vali beyin kanunlar konusunda çok sert ve uygulayıcı bir kimliğinin olduğu belirtiliyor. Kanun nezdinde hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyor ve uyguluyormuş.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.