Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

GÜNDEM 18.05.2023 - 19:15, Güncelleme: 18.05.2023 - 19:15
 

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK 19 Mayıs Atatrüek’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile kutlama mesajı yayınladı. Vali ŞILDAK mesajında;
“Uzun yıllar boyunca süren savaşlardan yorgun ve bitkin düşmüş, yurdu işgal edilmiş Türk milletinin yeniden onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşaması için tam bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun Limanı’na çıkışının 104’üncü yıl dönümünü kutlamaktayız. Tarihe gömülmek istenen bir milletin var olma ve bağımsızlık mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs günü, yarınların umudu olan gençlerimize Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun ilk durağı olan bu gün, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün önderliğinde “Milletin bağımsızlığını yine Milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.” ilkesi doğrultusunda Kuva-yi Milliye ruhuyla dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk Milleti, İstiklal Savaşımızı zafere taşıyarak vatanını işgalden kurtarmıştır. Her türlü zorlu şartlar altında yürütülen büyük mücadelelerle kurulan Cumhuriyeti yüceltmek ve koruma görevi Türk Gençliği ’ne emanet edilmiştir. Sevgili Gençler, Geleceğin teminatı olan sizlerin başta bilim, kültür, sanat, eğitim ve spor olmak üzere hayatın her alanında elde edeceğiniz başarılarla ülkemizin gücüne güç katacağınıza olan güvenimiz tamdır. Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerinde bir Türkiye hedefine giden yolda gösterilecek her türlü çaba, ülkemizin dünyada hak ettiği yerini almasına ve korumasına katkı sağlayacaktır. Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bağımsız bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, bütün gençlerimizin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”dedi.
Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK 19 Mayıs Atatrüek’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile kutlama mesajı yayınladı. Vali ŞILDAK mesajında;

“Uzun yıllar boyunca süren savaşlardan yorgun ve bitkin düşmüş, yurdu işgal edilmiş Türk milletinin yeniden onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşaması için tam bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun Limanı’na çıkışının 104’üncü yıl dönümünü kutlamaktayız.

Tarihe gömülmek istenen bir milletin var olma ve bağımsızlık mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs günü, yarınların umudu olan gençlerimize Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun ilk durağı olan bu gün, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün önderliğinde “Milletin bağımsızlığını yine Milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.” ilkesi doğrultusunda Kuva-yi Milliye ruhuyla dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk Milleti, İstiklal Savaşımızı zafere taşıyarak vatanını işgalden kurtarmıştır.

Her türlü zorlu şartlar altında yürütülen büyük mücadelelerle kurulan Cumhuriyeti yüceltmek ve koruma görevi Türk Gençliği ’ne emanet edilmiştir.

Sevgili Gençler,

Geleceğin teminatı olan sizlerin başta bilim, kültür, sanat, eğitim ve spor olmak üzere hayatın her alanında elde edeceğiniz başarılarla ülkemizin gücüne güç katacağınıza olan güvenimiz tamdır. Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerinde bir Türkiye hedefine giden yolda gösterilecek her türlü çaba, ülkemizin dünyada hak ettiği yerini almasına ve korumasına katkı sağlayacaktır.

Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bağımsız bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, bütün gençlerimizin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.